Sunday, January 31, 2010

Πουλούσε ναρκωτικά στο Άλσος…


Αδίστακτοι έχουν γίνει πλέον οι έμποροι και οι διακινητές ναρκωτικών ουσιών, παρά τον πόλεμο διαρκείας που έχει κηρύξει το Τμήμα Δίωξης. Ένας 18χρονος Αλβανός, μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων, συνελήφθη χθες, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, έχοντας στην κατοχή του εξήντα γραμμάρια...
χασίς. Δεν είναι η ποσότητα που κάνει το θέμα σημαντικό, αφού έχουν κατασχεθεί τετρακόσια περίπου κιλά μέσα σε έναν μήνα, αλλά το γεγονός ότι ο νεαρός συνελήφθη στο Άλσος, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων. Στην κατοχή του είχε και το ποσό των 250 ευρώ, που προέρχονταν από το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.
Το Άλσος, ένας πνεύμονας για μεγάλο κομμάτι της πόλης, έχει μετατραπεί σε απαγορευμένη ζώνη για τους κατοίκους της περιοχής. Εγκαταλελειμμένο σχεδόν και πλήρως ξεχασμένο από το Δήμο, πνίγεται στα σκουπίδια και κατά τις βραδινές ώρες μετατρέπεται σε στέκι διακίνησης ναρκωτικών και σε καταφύγιο περιθωριακών.
Σπασμένα παγκάκια, καμένες λάμπες φωτισμού, σκουπίδια και κλαδιά δέντρων σπασμένα, συνθέτουν μία εικόνα που δεν ταιριάζει στην πόλη και εκθέτει τον Δήμο.
Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται να περάσουν ακόμη κι απέξω. Δεν έχουν πλέον ούτε το κουράγιο να διαμαρτυρηθούν, αφού όλες οι εκκλήσεις που έκαναν μέχρι τώρα και όλες οι προσπάθειες για να γίνουν οι ελάχιστες παρεμβάσεις προκειμένου το Άλσος να ανακτήσει λίγη από την χαμένη του αίγλη, έπεσαν στο κενό!
epiruspost

No comments: