Sunday, January 13, 2013

Αθωώθηκαν λαθρομετανάστες που απέδρασαν λόγω άθλιων συνθηκών


Αθωώθηκαν λαθρομετανάστες που απέδρασαν λόγω άθλιων συνθηκών
Την αλλη φορα θα τους κλεισουμε δωματια στο Θεσπρωτιας Παλας, να μην αναγκαζονται να δραπετευουν τα "παιδια"...

Αθώοι κηρύχθηκαν οι 15 παράνομοι μετανάστες που δραπέτευσαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας που θεώρησε πως οι 15 αυτοί άνθρωποι δεν έπρεπε να κριθούν ένοχοι για "απόδραση κρατουμένου" γιατί διέπραξαν το αδίκημα, ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση ανάγκης που αποκλείει τον καταλογισμό!!!!
«Δραπετεύσατε από τον εξευτελισμό γι' αυτό είστε αθώοι»  υποστήριξε ο Πλημμελειοδίκης Αθ. Τερζούδης.
Ούτε στρώμα να πλαγιάσω, ούτε φως για να διαβάσω…..
Οι 15 μετανάστες όπως αναφέρεται στην απόφαση είχαν στοιβαχθεί («σαν ΖΩΑ»)  μαζί με άλλους 13 κρατουμένους σε ένα χώρο 15 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς να τους επιτρέπεται προαυλισμός, χωρίς να έχουν νερό να πιουν ή να πλυθούν, χωρίς ούτε καν ένα στρώμα!!! Η μόνη «πολυτέλεια» που υπήρχε, ήταν μια χημική τουαλέτα για όλους τους κρατούμενους, πολλοί από τους οποίους υπέφεραν από ψείρες τύφο και άλλες λοιμώδεις ασθένειες...

Prison Break …. Το χρονικό!!!!
Όλα ξεκίνησαν τη νύχτα από 30 Σεπτεμβρίου προς 1η Οκτωβρίου, όταν οι 17 που βρίσκονταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, απώθησαν τους φύλακες την ώρα που μπήκαν να πάρουν τα σκουπίδια και κατάφεραν να διαφύγουν!!
Με ποιο σκεπτικό κρίθηκαν… αθώοι;
Στο σκεπτικό του δικαστηρίου, που δημοσιεύεται στην υπ’ αριθμό 682/2012 απόφασή του, αναφέρεται: «Η πράξη αυτή είναι αρχικά και τελικά άδικη και επιπλέον αρχικά καταλογιστή σε καθένα των δραστών της. Όμως αποδείχθηκε επιπλέον ότι οι συνθήκες κράτησης που βίωναν οι κατηγορούμενοι κρατούμενοι μέχρι την ημέρα απόδρασης τους και ειδικότερα ο πρώτος επί εννέα ημέρες, ο δεύτερος επί ένα μήνα, ο τρίτος επί δεκαέξι ημέρες, ο τέταρτος επί δεκαεπτά ημέρες, ο πέμπτος επί τριάντα ημέρες, ο έκτος επί τριάντα δύο ημέρες, ο έβδομος, όγδοος και ένατος επί δεκαοκτώ ημέρες, ο δέκατος επί τριάντα δύο ημέρες, ο ενδέκατος επί τριάντα τέσσερις ημέρες, ο δωδέκατος επί τριάντα μία ημέρες, ο δέκατος τρίτος επί τριάντα έξι ημέρες, ο δέκατος τέταρτος επί τριάντα πέντε ημέρες και ο δέκατος πέμπτος επί σαράντα πέντε ημέρες, είναι άθλιες και άκρως επικίνδυνες για ανθρώπινα όντα».
Στην απόφαση σημειώνεται πως:
1) Το κρατητήριο στο οποίο κρατούνταν ουδέποτε καθαρίζεται ή απολυμαίνεται και γενικότερα δεν τηρούνται εντός αυτού ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας και υγιεινής (υπάρχει μόνο μία χημική τουαλέτα για όλους τους κρατουμένους και βρίσκεται στο χώρο που κοιμούνται, δεν υφίσταται στο κρατητήριο καμμία παροχή νερού, οι δε κρατούμενοι υποφέρουν από ψείρες, ψύλλους, ψωρίαση, τύφο, δερματικές παθήσεις και λοιπές λοιμώδεις μεταδοτικές ή μη ασθένειες). Έτσι, ο χώρος κράτησης των κατηγορουμένων αποτελεί σοβαρή εστία μικροβίων, ιών και λοιπών βλαπτικών για τον άνθρωπο μικροοργανισμών, η ανάπτυξη των οποίων ευνοείται από τη συνεχή σώρευση μεγάλου αριθμού κρατουμένων από διάφορες χώρες προέλευσης (κυρίως της Ασίας ή της Αφρικής), που δεν έχουν πλυθεί / καθαριστεί ή αλλάξει ρουχισμό επί εβδομάδες ή και μήνες.

2) Στο εν λόγω κρατητήριο, που έχει συνολικό εμβαδά 15,00 m2 στοιβάζονται άνω των 30 άτομα, 
με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χώρος για όλους και να αδυνατούν να ξαπλώσουν όλοι τα βράδια στο έδαφος (δεν υφίστανται κλίνες) για να κοιμηθούν.
3) Οι κατηγορούμενοι ήσαν περιορισμένοι στο κρατητήριο επί 24 ώρες το 24ωρο χωρίς δυνατότητα εξόδου, άσκησης, αναψυχής ή αυλισμού (βλ. τις καταθέσεις των μαρτύρων και τις απολογίες των κατηγορουμένων).
«Ως εκ τούτου, κρίνεται ότι απέδρασαν για να αποτρέψουν σοβαρό και αναπότρεπτο με άλλα μέσα κίνδυνο που απειλούσε χωρίς δική τους υπαιτιότητα την υγεία τους και ειδικότερα για να αποτρέψουν τη μόλυνση τους από μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες, δεδομένης της ιδιαιτέρως δυσχερούς πρόσβασης τους σε ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή και νοσοκομειακή περίθαλψη. Για το λόγο αυτό κρίνεται ότι αίρεται ο αρχικός καταλογισμός της (αρχικώς και τελικώς) άδικης πράξης της απόδρασης που τέλεσαν» αναφέρεται επίσης στην απόφαση.
Αθώοι οι κρατούμενοι, "ΕΝΟΧΟ" το κράτος!!!
Στηριζόμενο σε αυτά τα στοιχεία, το δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάζονται τα άρθρα 3, 8, 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους, επιβάλλοντας μάλιστα στο Δημόσιο να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα!!!
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

5 comments:

Anonymous said...

τσαντίστηκες με την απόφαση;
στενοχωρήθηκες που ο δικαστής δεν φέρθηκε στους ανθρώπους αυτούς χειρότερα κι από ζώα (δεν έχω δει ποτέ 60 ζώα σε 15 τετραγωνικά μέτρα για ένα μήνα) όπως εσύ θα ήθελες και όπως κάνει το άχρηστο ελληνικό κράτος;
Ξύδι, περαστικά σου εύχομαι, και μακάρι να ήσουν εσύ στη θέση τους, φασιστάκο.

Anonymous said...

Spot οn wіth thіs ωгite-uр, Ӏ reаlly feel this site neеdѕ а great dеal morе attention.
I'll probably be back again to read more, thanks for the information!

Stop by my web-site :: lgtensunits.com
Also see my page :: http://www.lgtensunits.com

Anonymous said...

Нi theгe еvery οne, hеге еvery person is ѕharing thеse
kinds οf knοw-hoω, thus it's nice to read this website, and I used to go to see this web site all the time.

Also visit my web blog ... http://www.robbinsroofingcompany.com/

Anonymous said...

Τεστ

Anonymous said...

να μην τα κυνηγατε τα παιδια.. ευτυχως που ειναι και οι λαθρομεταναστες και μας γεμιζουνε το κωλαντερο με κρεας εμας τους γκέι.. ειναι καλα παιδια και συμπονετικα.. με ενα 20αρικο την βολευουμε καθε φορα..