Thursday, May 10, 2012

Ο Παπούλιας δε θελει να καλεσει την Χρυσή Αυγή στο Προεδρικο Μεγαρο επειδη εθιξε τον Αντρεα! Εχουν βγει βολτα στα μπλογκ ολοι οι γλυφτες του ΠΑΣΟΚ και λενε οτι δεν πρεπει να προσκληθει η ΧΑ απο τον Παπουλια για τον σχηματισμο κυβερνησης διοτι υποστηριξε οτι επρεπε να εχει εκτελεσθει ο αντρεας ο οποιος ανεδειξε τον Παπουλια 
( http://www.iefimerida.gr/comment/reply/49796?3c2a_name=a4575c0492ce0f019b431494ee_form ).Και ποιος σας ειπε ρε λαμογια οτι ο Προεδρος της Δημοκρατιας ειναι κομματικη θεση και ειναι στην διακριτικη του ευχερεια ποιον θα καλει? Και τι μας απασχολεί αν ανεδειξε ο αντρεας τον Παπουλια (τον 9χρονο ανταρτη - εδω γελαμε), 400.000 κοσμου εβαλαν την ΧΑ στο κοινοβουλιο, με ποιο δικαιωμα ο πρασινοφρουρος θα την αποκλεισει? αντε μη τρελαθω...


Δωρο απο το μπλογκ μας: 
Ο ευθικτος σεβασμιος κυριος Προεδρος δημοκρατιας μαζι με ολα τα λαμογια (εκδοτες, βουλευτες, δημοσιογραφους κλπ) που ρημαξανε την χωρα κανει μπανακι... 

 http://4.bp.blogspot.com/--xj9qkCfkho/TZ7RYY4ducI/AAAAAAAAHjo/9mINuU44UIo/s1600/Elli_Pasok.jpghttp://www.liako.gr/news/images/stories/101.jpgΤο κειμενο του Η.Κασιδιαρη:

Ας μιλήσουμε για δικτατορία, τον καιρό της πτώσης μίας κατ' επίφαση δημοκρατίας...


Το Στρατιωτικό Κίνημα της 21ης Απριλίου 1967 Έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε περί του Στρατιωτικού Κινήματος της 21ης Απριλίου 1967 στις μέρες μας; Παλαιότερα, πολλοί επέμεναν πως δεν πρέπει να αγγίζουμε το εν λόγω θέμα, ιδίως αν θέλουμε να κάνουμε... υψηλή πολιτική και να καθιερωθούμε εντός του κοινοβουλευτικού τόξου. Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το Καθεστώς της 21ης Απριλίου. Γι' αυτό και μόνο το λόγο και προς χάριν της αλήθειας, οφείλουμε μία διεξοδικότερη αναφορά σε αυτό το μείζον εθνικό και ιστορικό θέμα.
Ώρα Κρούσης του Στρατιωτικού Κινήματος είχε οριστεί η 2α πρωινή. Δυνάμεις των Τεθωρακισμένων, των Καταδρομών, της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας, αλλά και σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων κινήθηκαν συντονισμένα και βάσει ενός άρτιου σχεδίου κατέλαβαν όλα τα νευραλγικά σημεία της πρωτεύουσας. Η ακρίβεια με την οποία εκτελέστηκε η ενέργεια ήταν τέτοια, που η επιχείρηση αποτέλεσε αντικείμενο διδασκαλίας σε αρκετές στρατιωτικές ακαδημίες διεθνώς. Στις 2.30 το Πεντάγωνο κατελήφθη από την Β' Μοίρα Καταδρομών. Αμέσως μετά κατελήφθη η ΑΣΔΕΝ και εκτελέστηκε το Σχέδιο «Προμηθεύς». Νέκρωσαν όλες οι επικοινωνίες του Στρατού Ξηράς, της αστυνομίας, των ανακτόρων και των ξένων πρεσβειών. Την ίδια ώρα, άρματα μάχης περικύκλωσαν την αμερικανική βάση του Ελληνικού, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένες 7.000 πυρηνικές κεφαλές. Επρόκειτο για μία 100% επιθετική ενέργεια κατά των Η.Π.Α., που στην κυριολεξία τα είχαν χαμένα και πιάστηκαν στον ύπνο εκείνες τις κρίσιμες ώρες. Αυτό και μόνο το γεγονός αρκεί για να διαγράψει όλες τις γελοιότητες περί «ξενοκίνητου πραξικοπήματος».
Βασικότατο ρόλο στην επιτυχία του Κινήματος έπαιξαν οι Ομάδες Προληπτικής Εξουδετερώσεως Προσωπικοτήτων. Αυτές αποτελούνταν κυρίως από άνδρες της Ε.Σ.Α. και από Αξιωματικούς των Καταδρομών. Την ώρα Κρούσης βρίσκονταν στις εισόδους των κατοικιών των «επιφανέστερων» παλαιών πολιτικών, επέδραμαν ακαριαία, εξουδετέρωσαν αναίμακτα τις φρουρές, συνέλαβαν και οδήγησαν τους κρατουμένους στο στρατόπεδο στο Γουδί. Ένας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας ήταν φυσικά και ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση σε ένα από τα «προεπαναστατικά» συμβούλια της ιθύνουσας ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, είχε προταθεί ακόμη και η δολοφονία του, καθώς και η μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς, λέγοντας ότι αν ο Ανδρέας παρέμενε ζωντανός, οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του. Διαφώνησε όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου και τελικώς επέβαλε την άποψή του. Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουσθεί ο Λαδάς. Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το... τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον «αντιαμερικανό» Ανδρέα Παπανδρέου.
Μεγαλύτερη σημασία από τον τρόπο επιβολής του Στρατιωτικού Καθεστώτος έχουν τα αίτια, οι αφορμές και τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση του. Βασικότερο ρόλο στις εξελίξεις έπαιξε η διαχρονική επεκτατική πολιτική των αμερικανοσιωνιστών, που επιθυμούσαν διακαώς την απόλυτη κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αμερικανοί και εβραίοι έπρεπε πάση θυσία να πατήσουν πόδι στην Κύπρο. Η τουρκική κατοχή στη νήσο περιόρισε δραματικά το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού και χάρισε τεράστια γεωπολιτικά πλεονεκτήματα στις μεγάλες δυνάμεις. Πρωταρχική σημασία έπαιξε επίσης η προσωπική άρνηση του Γεώργιου Παπαδόπουλου να διευκολύνει την αμερικανική επέμβαση στον «Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ» (Οκτώβριος 1973), όταν οι ισραηλινές δυνάμεις αντιμετώπισαν την κοινή και συντονισμένη επίθεση των Αράβων της Αιγύπτου και της Συρίας. Σε ένα άλλο επίπεδο, το καθεστώς της 21ης Απριλίου χτυπήθηκε, όταν ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται τον ελληνικό ορυκτό πλούτο. Προσωπικά, έχω τονίσει επανειλημμένως – όσες φορές μου δόθηκε δημόσιο βήμα – πως τον Παπαδόπουλο τον έριξαν οι αμερικανοί, όταν ξεκίνησε γεωτρήσεις στο βόρειο Αιγαίο. Πολλοί σύγχρονοι φωστήρες μειώνουν αυτό το τεράστιας εθνικής σημασίας γεγονός, λέγοντας πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό. Παραλείπουν να πουν ότι το κοίτασμα του Πρίνου δίνει ακόμα πετρέλαιο και πως τα σχέδια του καθεστώτος προέβλεπαν επέκταση των γεωτρήσεων σε όλα τα πιθανά ενεργοφόρα πεδία του ελληνικού αρχιπελάγους.
Τα γεγονότα αυτά, πέρα από την τεράστια ιστορική τους αξία, σχετίζονται άμεσα και με τα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδος. Η οικονομική μας κρίση, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, όλες οι τραγικές και εθνοκτόνες εξελίξεις που οδήγησαν τη χώρα στο έσχατο σημείο παρακμής, έχουν μία κοινή ρίζα: την τεράστια γεωπολιτική αξία του ζωτικού χώρου του Ελληνισμού. Ο ορυκτός μας πλούτος, οι ανεξερεύνητες ακόμη πλουτοπαραγωγικές πηγές της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, το τεράστιο στρατηγικό βάθος του ενιαίου χώρου Ελλάδος-Κύπρου είναι παράγοντες ικανοί να μετατρέψουν τη χώρα μας σε κεντρική δύναμη, σε έναν από τα πλέον νευραλγικά σημεία του πλανήτη. Απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, οι ξένες δυνάμεις επιβάλλουν δοτές κυβερνήσεις και έμμισθους υπαλλήλους τους στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος και υποτάσσουν αναίμακτα το λαό μας. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που μπορεί να αντισταθεί στα ανθελληνικά τους σχέδια.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

No comments: