Thursday, December 24, 2009
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
"Αναφορικά με την πρότασή κάποιων blogs για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με θέμα τους λαθρομετανάστες και την λαθρομετανάστευση θέλω να τους συγχαρώ και να επικροτήσω την πρόταση.
Αναμφίβολα η φτώχεια...
η οποία μαστίζει σχεδόν τα μισό πληθυσμό της
ανθρωπότητας των 6 και πλέον δισεκατομμυρίων ατόμων ( σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούνε με λιγότερο από 40 ευρώ τον μήνα) γίνεται ΚΙΝΗΤΡΟ για την αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο σε κάποια από τις αναπτυγμένες όπως και τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο έλεγχος εκείνων που προσπαθούν (και συχνά πετυχαίνουν) να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας έπρεπε να θεωρείται "εκ των ων ουκ άνευ" (ή όπως το θέλει λατινιστί η διεθνής κοινότητα sine qua non...)
ΔΕΝ αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο έλλειψης ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η απαγόρευση όπως και η επιστροφή στην γείτονα Τουρκία εκείνων που εισήλθαν παράνομα στην ΕΛΛΑΔΑ καθότι η συνεχής ροή θα έχει ως νομοτελειακή κατάληξη το Ελληνικό Κράτος να γίνει ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ απέναντι στους δικούς τους πολίτες.
Μελετώντας τους περισσότερους από 800,000 συμπατριώτες μας που πήγαν να δουλέψουν στην Ευρώπη και κυρίαρχα στην τότε Δυτική Γερμανία στην Διδακτορική μου διατριβή το 1970 "zur problematik der griechischen arbeitnehmer in der Bundesrepublik Deutschland" διαπίστωσα ότι είχαν υποστεί από τις Ελληνο - Γερμανικές Επιτροπές που λειτουργούσαν στην Ελλάδα ΠΟΛΛΟΥΣ εξονυχιστικούς ελέγχους για θέματα υγείας και ΓΝΩΡΙΖΑΝ επακριβώς οι Γερμανικές Αρχές που θα εργαζόταν ο καθένας και η καθεμιά τους και ποια ακριβώς ήταν η διεύθυνση κατοικίας τους στην Γερμανία.
Πώς να τολμήσει να περάσει τα τότε σύνορα της Δυτικής Γερμανίας ένας ή περισσότεροι λαθραίοι Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και. Φυσικά…Τούρκοι;
Βέβαια στο "ξέφραγο αμπέλι" που μοιάζει να είναι εδώ και μερικές δεκαετίες η Ελλάδα πώς να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο ιδιαίτερα μάλιστα όταν κάθε ώρα του 24ωρου οι Τούρκοι δουλέμποροι ξεφορτώνουν το ανθρώπινο (σαφώς ταλαιπωρημένο) φορτίο τους σε κάποιο ελληνικό νησί...
Το "παραμύθι" των ταλαιπωρημένων και οικονομικά "πάμφτωχων" λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφγανιστάν είναι πολύ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΟ όταν γνωρίζει κανείς ότι σε εκείνες τις χώρες το μηνιάτικο είναι της τάξης των 30 ευρώ αλλά κάθε άτομο πληρώνει στους Τούρκους δουλεμπόρους 2 και 3 χιλιάδες ευρώ (εάν κάποιος διαθέτει τόσα χρήματα ΓΙΑΤΙ να έρθει με τόσες ταλαιπωρίες και με αμφίβολη έκβαση της προσπάθειάς του στην Ελλάδα?)
Είναι - σε αναλογία λογικής και οικονομικής φύσεως - σαν να είχα βρει εγώ γράφοντας την διδακτορική μου διατριβή ότι στις δεκαετίες του 195ο, 1960 και λιγότερο του 1970 οι Έλληνες αφήνανε τις βίλλες τους στο Πανόραμα ή τη Γλυφάδα, δεν τους ήταν αρκετά τα 70 ή 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και γινόντουσαν μετανάστες (gastarbeiter) στη Δυτική Γερμανία ζώντας με άλλους 3,4 ή και 5 στο ίδιο δωμάτιο για να εισπράξουνε....χίλια ευρώ το μήνα!!!!
Υπάρχουν λοιπόν και ΑΔΙΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ διαστάσεις στο θέμα των λαθρομεταναστών...
Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα που έγινε πρόσφατα στην ΕΛΒΕΤΙΑ αποδείχτηκε πρακτικά ότι ξεπεράσανε πολλοί δημοσιογράφοι «στα γρήγορα» το ΚΡΙΣΙΜΟ σημείο αναφοράς που ήταν η ουσία του Δημοψηφίσματος δηλαδή η ανέγερση μουσουλμανικών τεμενών και μιναρέδων για τους περίπου 400,000 νόμιμους μουσουλμάνους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί...
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έγινε για ΠΡΩΤΗ φορά στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2009 για επιλογή Προέδρου της Ν.Δ. όπου διαπιστώθηκε (να μου επιτραπεί η μεταφορά και απόδοση στη νεοελληνική του Βιβλικού αποφθέγματος ότι τελικά ήταν «άλλες οι επιθυμίες των…ΚΥΡΙΩΝ και άλλα πρόσταξε ο ΛΑΟΣ!»)
Προσωπικά λέω ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από έναν λαό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ αλλά λαός με πλούσια εμπειρία και ως χώρα ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ και ως χώρα ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...
Ως γιος Πόντιου Πατέρα και Θρακιώτισας Μικρασιάτισας Μητέρας που
πέρασα τη μισή ζωή μου σε Αμερική και Ευρώπη έχω το δικαίωμα να δηλώνω γνώστης και της τραγικότητας της προσφυγιάς και της οδύνης της μοναξιάς της μετανάστευσης...
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τους πολιτικούς μας ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το συντομότερο δυνατόν!...
Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment