Monday, December 28, 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, Θεσπρωτίας, αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο θεώρησαν ύποπτο και επιχείρησαν να ελέγξουν. Σε σήμα στάσης για έλεγχο, ο Αλβανός οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στο Πανόραμα Ηγουμενίτσας ο οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και μαζί με συνεργάτη συμπατριώτη του το εγκατέλειψαν, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν επτά Αλβανοί λαθρομετανάστες, τους οποίους μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Επίσης, στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη ένας Αλβανός γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, τέσσερις συμπατριώτες του λαθρομετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Εξάλλου, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, αλλοδαπός οδηγός νταλίκας αντιλήφθηκε λαθρομετανάστες στην καρότσα του φορτηγού του. Ειδοποίησε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου και με τη συνοδεία αστυνομικών το όχημα μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Ιωαννίνων, όπου αποσφραγίστηκε. Μεταξύ των εμπορευμάτων στην καρότσα της νταλίκας βρέθηκαν κρυμμένοι δύο λαθρομετανάστες. Οι τελευταίοι μπήκαν στο φορτηγό σε περιοχή της Μακεδονίας όπου ο ξένος οδηγός είχε σταματήσει για να ξεκουραστεί, ταξιδεύοντας για την Ηγουμενίτσα και από εκεί με οχηματαγωγό για λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Ο οδηγός και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Σε ολόκληρη την Ήπειρο, το τελευταίο τριήμερο, συνελήφθησαν 128 Αλβανοί λαθρομετανάστες, που στη συνέχεια μέσω Κακαβιάς απελάθηκαν στη χώρα του
.madata.gr

No comments: