Tuesday, December 29, 2009

Συνέλαβαν τον έναν από τους έξι ληστές της αιματηρής ληστείας στα ΕΛΤΑ Κάτω Αχαΐας-Σπειρα Αλβανων-Ρουμανων






Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στη σημερινή αιματηρή ληστεία στην Αχαΐα.
Οι Αρχές κινήθηκαν ταχύτατα παρά την πολλαπλή αλλαγή οχημάτων από τους ληστές.
Αρχικά οι 6 δράστες παράτησαν το πρώτο όχημα, ένα τζιπ κλεμμένο από το Χαλάνδρι στις 21/12, στην περιοχή Λαμπέικα των Πατρών.
Κι ενώ θεωρείτο βέβαιο πως τα ίχνη τους είχαν χαθεί στην περιοχή του Λεβιδίου Αρκαδίας εντοπίστηκε το δεύτερο τζιπ διαφυγής με οδηγό ένα Ρουμάνο. Το εν λόγω όχημα είχε κλαπεί από την περιοχή της Πετρούπολης στις 24/12.
Ο οδηγός αρχικά προσήχθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών για ανάκριση, ωστόσο κατά την ανάκριση δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία αν και θεωρούνταν βέβαιο πως πρόκειται για έναν από την ομάδα των 6. Παράλληλα, από τις κάμερες αναγνωρίσθηκαν και 2 Αλβανοί, οι οποίοι αναζητούνται και μάλιστα ονομαστικά πλέον, καθώς έχουν και στο παρελθόν «μπλεξίματα» με την Αστυνομία, ενώ αναζητούνται άλλα 3 άτομα. Εντούτοις οι τελευταίες πληροφορίες δεν επαληθεύονται τουλάχιστον επίσημα.
ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ:
Εκτός κινδύνου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι οι οκτώ δράστες που λήστεψαν τα ΕΛΤΑ στην Κάτω Αχαΐα.
Τέσσερις δράστες εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ κρατώντας Καλάσνικοφ στα χέρια, στις 8:50 το πρωί. Ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα και κατά τη διαφυγή τους τραυμάτισαν ελαφρά με τα όπλα δύο πολίτες.
Ο αστυνομικός, που κάνει περιπολίες με μηχανή στην πόλη, πλησίασε τους ληστές την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα και επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει. Εκείνοι δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν στο πόδι, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν, και διέφυγαν με αυτοκίνητο μέσα στο οποίο τους περίμεναν συνεργοί τους. Ο αστυνομικός δεν πρόλαβε να ανταποδώσει τα πυρά.Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιβιβάστηκαν σε δεύτερο όχημα, με το οποίο εξαφανίστηκαν. Όπως προέκυψε, το πρώτο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν κλεμμένο από την περιοχή του Χαλανδρίου. Όσο για τη λεία των δραστών; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέρχεται στις 200.000 ευρώ!
ζουγκλα

No comments: