Tuesday, December 22, 2009

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Ειδική ομάδα 20 «διαπολιτισμικών μεσολαβητών», όπως θα ονομάζονται, θα δίνει το «παρών» από τις αρχές του νέου χρόνου στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, προκειμένου να καταγράφει τα προβλήματα των αλλοδαπών και να ενημερώνει σχετικά τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για αλλοδαπούς «δεύτερης γενιάς» που θα συντονίζονται από ειδική υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και οι οποίοι θα έχουν στόχο τη δημιουργία «γέφυρας» μεταξύ των κοινοτήτων των μεταναστών και της Αστυνομίας. Επίσης, τις επόμενες ημέρες άλλη ομάδα 20 ψυχολόγων ή κοινωνικών λειτουργών, που έχει συνεργασθεί με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, θα περιδιαβαίνει τα αστυνομικά τμήματα ή άλλους χώρους για να έρχεται σε επαφή με αλλοδαπούς, κυρίως από αραβικές χώρες. Επιπλέον 35 μεταφραστές (με γνώσεις σπανίων γλωσσών και διαλέκτων) και 35 ψυχολόγοι θα δίνουν από τις επόμενες ημέρες το «παρών» στις διευθύνσεις Αλλοδαπών και στα Κέντρα υποδοχής μεταναστών για να έρχονται σε επαφή με μετανάστες.

Αυτές είναι οι νέες κινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τη χθεσινή ημέρα του Μετανάστη δήλωσε: «Εδώ και 20 χρόνια, η χώρα μας ουσιαστικά έσπρωχνε το πρόβλημα “κάτω από το χαλί”. Σήμερα, αρκεί ένας περίπατος στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσει κανείς το τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς». Ακόμη, από χθες δημιουργήθηκε το blog (http://chrisochoidismetanastes.blogspot.com) όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τα ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες. Παράλληλα ο υπουργός προωθεί την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα προβλέπει «αποτάξεις-εξπρές», μέσα σε 15 ημέρες, επίορκων αστυνομικών καθώς και μεταβολές στις βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον ολοκληρώνεται το νέο Γεωγραφικό Σύστημα Χαρτογράφησης της Εγκληματικότητας, η καθιέρωση των αξιωματικών της γειτονιάς όπως και η δημιουργία του νέου σώματος των «Ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ. Για αυτόν τον λόγο αναμένεται η πρόσληψη 15 ειδικών σε χρηματοοικονομικά θέματα, 15 φοροτεχνικών, 15 ατόμων με γνώσεις τραπεζικών εφαρμογών, 15 λογιστών, 7 ηλεκτρολόγων μηχανολόγων, 8 μηχανικών και ηλεκτρονιών υπολογιστών, 15 ατόμων με γνώση στη διερεύνηση ψηφιακών πειστηρίων, 6 μηχανικών τηλεπικοινωνιακών δικτύων και 6 με γνώσεις «οικονομικής της υγείας» (ειδίκευση σε αγγλικά πανεπιστήμια) που θα ελέγχουν τις προμήθειες των νοσοκομείων.


APO TROKTIKO.

1 comment:

NetDaemon said...

ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ?ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ".ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑΖ ΚΑΙ ΓΙΑ 300ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ!