Wednesday, April 18, 2012

Η ελληνική επαρχία στο έλεος της κρίσης και της εγκληματικότητας


ΓΥΦΤΟΙ, ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΡΟΜ, ΣΙΝΤΙΡΟΜ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ...ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΟΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!


Η κρίση έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη. Σε πολλές περιοχές ομάδες τσιγγάνων τρομοκρατούν τους κατοίκους με ληστρικές επιδρομές και σε ορισμένα μέρη έχουν ήδη δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης προκειμένου οι πολίτες να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Στην ανοχύρωτη ύπαιθρο οι ηλικιωμένοι αποφεύγουν να κυκλοφορούν στον δρόμο, καθώς πολλοί από αυτούς δέχονται επιθέσεις και αρκετοί τραυματίζονται.
Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του Βήματος, την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν πολλοί κάτοικοι αρδευτικοί σωλήνες, σιδηροδρομικές γραμμές και καλώδια της ΔΕΗ κάνουν φτερά, ζημιώνοντας το δημόσιο με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η οικονομική κρίση έχει οξύνει τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Πολλές οικογένειες τσιγγάνων λόγω των αυστηρότερων ελέγχων είδαν τα επιδόματα που έπαιρναν παρανόμως να στερεύουν, ενώ ο αριθμός και τα μέσα των αστυνομικών μειώνονται συνεχώς αφήνοντας μεγάλες περιοχές της χώρας χωρίς καμία προστασία.

Το Αιτωλικό είναι ένα μικρό νησάκι στη μέση της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου το οποίο συνδέεται με τη στεριά με δύο γέφυρες. Στο νησάκι και τα περίχωρά του κατοικούν περίπου 5.000 άτομα. Τον τελευταίο καιρό, όπως καταγγέλλουν πολλοί κάτοικοι, έχουν αυξηθεί δραματικά τα περιστατικά βίας εναντίον ηλικιωμένων κυρίως γυναικών με σκοπό να τους κλέψουν χρήματα και κοσμήματα. Επίσης έχουν αυξηθεί οι ληστρικές επιδρομές εναντίον σπιτιών και αυτοκινήτων.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σύμφωνα με στοιχεία από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, υπαίτιοι των επιθέσεων είναι ανήλικοι τσιγγάνοι από τον καταυλισμό που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο. Όσοι από αυτούς οδηγούνται στον εισαγγελέα αφήνονται ελεύθεροι επειδή είναι κάτω των 18 ετών και ορίζεται τακτική δικάσιμος.

Το Αιτωλικό δεν είναι η μοναδική περιοχή όπου καταγράφεται αυξημένη συχνότητα στα περιστατικά κλοπών και επιθέσεων από συμμορίες τσιγγάνων. Καζάνι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει και η κατάσταση που επικρατεί στο Αριοχώρι Μεσσηνίας. Η συνύπαρξη τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αδύνατη, μετά τα απανωτά κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων που έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης. Πριν λίγες εβδομάδες, στις 28 Μαρτίου, τρεις νεαροί τραυματίστηκαν σε συμπλοκή κατοίκων του χωριού με τσιγγάνους.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι έδιωξαν από τον φούρνο της περιοχής τρεις ανήλικους τσιγγάνους επειδή θεώρησαν ότι σκόπευαν να κάνουν κλοπή. Λίγο αργότερα έφτασε μια ομάδα με περισσότερους από 20 ενήλικους τσιγγάνους που επιτέθηκαν με ξύλα και σίδερα σε πέντε ντόπιους, οι οποίοι βρίσκονταν στο κατάστημα!
 
Σε επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε πριν λίγο καιρό στους καταυλισμούς τσιγγάνων στο Ζευγολατιό και το Κιάτο Κορινθίας συνελήφθησαν επτά άτομα μεταξύ των οποία και τρία μέλη μιας συμμορίας, που είχε ρημάξει την ευρύτερη περιοχή. Ανάμεσά τους και ένας τσιγγάνος 15 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα που είχαν κλέψει από ένα σπίτι στο Ξυλόκαστρο την 1η Δεκεμβρίου και δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχαν αρπάξει από ένα σχολικό συγκρότημα στο Κιάτο στις 10 Ιανουαρίου!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 comments:

Anonymous said...

Stephen Rannazzisi as Kevin Mac - Arthur,
a district attorney; league commissioner. The report
which questioned 2046 US participants and was run by consulting firm
Deloitte revealed that 65% want to connect the
internet to their home TV to twatch streams, this figure was 58% in the same survey in 2009.
Air - Play will also be coming quickly on Airplay-enabled speakers and stereo methods.


My homepage - roku

Anonymous said...

It's a very interesting concept where you have to balance objects perfectly on the field which are provided to you. Some as well as components of the Nikon D700 are these:. No matter how much you pay for something, it's going to have something about it that you either don't like or don't require.


Take a look at my website: canon 5d mark iii review

Anonymous said...

One user reportedly says that this cover might have got smashed
when the phone was ran over by a car, but it did its job in protecting the phone.

With release of the handset comes Samsung galaxy s3 deals.
99 for a 5 GB limit, and 5 cents for every additional MB that is used.