Tuesday, January 12, 2010

Δραστες 15 διαρρηξεων 3 Γεργιανοι λαθρομεταναστες


Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις Γεωργιανοί, ηλικίας 38, 30 και 23 ετών, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από τους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου για τις 15 διαρρήξεις στην πολυκατοικία της οδού Ικτίνου.
Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε το ενεχυροδανειστήριο, στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, ήταν εκείνο που τελικά τους οδήγησε στα χέρια της αστυνομίας. Και οι τρεις, όπως διαπιστώθηκε, βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
Τρεις Γεωργιανοί «φτωχοδιάβολοι», όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ήταν οι δράστες του μπαράζ διαρρήξεων που αναστάτωσε την πολυκατοικία της οδού Ικτίνου. Οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν ότι διασκέδαζαν νωρίτερα σε μπαρ της περιοχής και στη συνέχεια, υπό την επήρεια αλκοόλ, αποφάσισαν να σπάσουν τη μονοτονία τους… με διαρρήξεις. Η λεία τους ήταν οι τέσσερις φορητοί υπολογιστές που βρήκαν σε κάποια από τα γραφεία στα οποία μπήκαν.
Έβγαλε την κουκούλα μπροστά στην κάμερα
Η απειρία και η παντελής έλλειψη σχεδίου φάνηκε από την αρχή. Πάνω στον πανικό τους έκαναν διάρρηξη σε όποια πόρτα έβρισκαν μπροστά τους, ενώ φαίνεται πως έμεναν ελάχιστα σε κάθε γραφείο. Το αποκορύφωμα της δράσης τους εκείνη τη νύχτα ήταν η απόπειρα διάνοιξης του ενεχυροδανειστήριου.
Οι δύο πόρτες του έμοιαζαν με πόρτες απόρθητου φρουρίου, γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να τις διαρρήξουν. Παρά το γεγονός, όμως, ότι στις πόρτες υπάρχει πινακίδα που αναφέρει ότι ο χώρος «προστατεύεται», ο ένας από τους τρεις που φορούσε κουκούλα έκρινε πως ήταν αυτό το κατάλληλο σημείο για να την αφαιρέσει και να την φορέσει και πάλι.
Αυτός ήταν και ο μοναδικός από τους τρεις που είχε συλλάβει και είχε απελάσει και στο παρελθόν η αστυνομία, γιατί βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Καθαρά φάνηκε επίσης στην κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει το γραφείο, το πρόσωπο ενός άλλου Γεωργιανού, ο οποίος φορούσε ένα άσπρο καπέλο. Ο συγκεκριμένος ζει χρόνια στο νησί μαζί με τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του.
Οι τρεις Γεωργιανοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, ζουν περίπου τέσσερα χρόνια στο νησί και εργάζονταν σε οικοδομές. Ο ένας συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Αλυσίδας, ενώ οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν στα σπίτια τους.
Ήταν η πρώτη φορά που οι τρεις τους… «συνεργάστηκαν» και, όπως αποδείχθηκε, ήταν και φαρμακερή για εκείνους, αφού εις βάρος τους απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες για διαρρήξεις κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος.
Πηγή: emprosnet.gr

No comments: