Tuesday, January 19, 2010

ΕΞΑΡΘΩΘΡΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Σε καθημερινούς ξυλοδαρμούς υπέβαλαν τα μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, λαθρομετανάστες, που έφερναν στην Ελλάδα, παράνομα, προκειμένου να καταβάλουν οι συγγενείς τους 5.000-7.000 ευρώ για τον καθένα, ποσό που είχε συμφωνηθεί για τη ...
μεταφορά, ώστε να τους αφήσουν ελεύθερους.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, οι οποίοι έκαναν έφοδο χθες το μεσημέρι σε σπίτι στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου Αττικής, όπου κρατούνταν 22 λαθρομετανάστες (15 Αφγανοί, 5 Πακιστανοί και 2 από το Μπαγκλαντές), ανάμεσά τους εννέα παιδιά, ηλικιών από δύο έως 17 χρόνων.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις από τους διακινητές (δύο Ιρακινοί και ένας Σύρος), οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα, καθώς και ο Έλληνας ιδιοκτήτης του σπιτιού, που κατηγορείται για παραχώρηση καταλύματος. Οι λαθρομετανάστες έρχονταν στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια, ένα τσεκούρι, ένα πριόνι, ένα μαχαίρι, μία λεπίδα, 1.290 ευρώ και 70 δολάρια, καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

TROKTIKO

No comments: