Friday, January 1, 2010

Εξαρθρώθηκε σπείρα Τσιγγανων που έκλεβε τσαντάκια και χαρτοφύλακες στα Γιάννενα


Στην εξάρθρωση σπείρας που «άνοιγε» αυτοκίνητα και έκλεβε τσαντάκια και χαρτοφύλακες, προχώρησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.Πρόκειται για μία σπείρα αθίγγανων από τη Βέροια οι οποίοι συχνά βρισκόταν στα Γιάννινα...
και πραγματοποιούσε διαρρήξεις αυτοκινήτων. Η δράση της μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δύο χρόνια με πολλές κλοπές στο ενεργητικό της.Τις τελευταίες ημέρες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων έφτασαν πληροφορίες ότι τις ημέρες των εορτών η σπείρα θα βρεθεί και πάλι στα Γιάννινα.Οι αστυνομικοί γνώριζαν πως οι αθίγγανοι παρακολουθούσαν άτομα που έβγαιναν από τις τράπεζες έχοντας κάνει ανάληψη, στη συνέχεια τους ακολουθούσαν και όταν αυτοί έβγαιναν από τα αυτοκίνητά τους, οι αθίγγανοι πραγματοποιούσαν τις κλοπές.
Υπενθυμίζουμε εδώ πως πριν από οκτώ περίπου μήνες, ακόμη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων είχε ζητήσει από τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, αφού η δράση της σπείρας είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό.Κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα όπου τα μέλη της σπείρας επιχείρησαν να ακολουθήσουν έναν κάτοικο της πόλης που έκανε ανάληψη από υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Δωδώνης.Στη συνέχεια ο πολίτης πήρε το αυτοκίνητό του και λίγο εκτός της πόλης σταμάτησε και κατέβηκε από το ΙΧ. Δευτερόλεπτα αργότερα άκουσε θόρυβο από το σπάσιμο των τζαμιών του αυτοκινήτου, αλλά πρόλαβε να δει τους δράστες να απομακρύνονται με άλλο αυτοκίνητο και ειδοποίησε την αστυνομία.
Περιπολικά καταδίωξαν το αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό, όπου στήθηκε και μπλόκο και άμεσα συνελήφθησαν οι τρεις αθίγγανοι.Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ομάδα αθίγγανων από το Μακροχώρι Ημαθίας που τα τελευταία χρόνια είχε εξαπλώσει τη δράση της σε διάφορες περιοχές.Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό οι αστυνομικές αρχές ζητούν από τους πολίτες για μία ακόμη φορά να είναι προσεκτικοί κυρίως όταν συναλλάσσονται με τράπεζες.

epirusgate

No comments: