Friday, January 8, 2010

Αλβανοι κατασκευαζαν πλαστα διαβατηρια και διπλωματα


Υπερσύγχρονο... εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αδειών παραμονής, αλλά και διπλωμάτων οδήγησης ανακάλυψε το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής σε διαμέρισμα στον Αγιο Παντελεήμονα.
Εκεί, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος που τροφοδοτούσε ως επί το πλείστον λαθρομετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Στο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή με τα απαραίτητα για εκτυπώσεις υψηλής ακρίβειας και μία συσκευή πλαστικοποίησης ταυτοτήτων. Τα πλαστά έγγραφα χρησιμοποιούνταν από λαθρομετανάστες προκειμένου να μπορούν να ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρώπης.
Ωστόσο, αυτό που προξένησε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν το γεγονός πως οι δράστες ήταν σε θέση να πλαστογραφούν και ελληνικές άδειες οδήγησης, τις οποίες πουλούσαν σε Ελληνες που ήθελαν να αποφύγουν τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Μάλιστα, η δουλειά που έκαναν με τα διπλώματα κρίνεται από τους αστυνομικούς ως ιδιαιτέρως επαγγελματική. Η τιμή των πλαστών εγγράφων κυμαινόταν από 100 έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
Στο ίδιο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα τρεις σφραγίδες ελληνικού Δημοσίου, τρεις μεταλλικές μήτρες με σφραγίδες αρχών της αλλοδαπής, ένα μηχάνημα κοπής χάρτου υψηλής ακρίβειας και πλήθος γνήσιων διαβατηρίων διαφόρων κρατών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Επίσης, δύο φορητοί υπολογιστές, δύο εκτυπωτές κι ένα μηχάνημα θυροκόλλησης.
Από τα διαβατήρια που εντόπισαν οι αστυνομικοί, είκοσι έξι ήταν αλβανικά, δύο κυπριακά, έξι από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ένα από το Ισραήλ, ένα από την Τσεχία, ενώ βρέθηκαν ακόμα οκτώ ελληνικές ταυτότητες, έξι δελτία ταυτότητας ομογενούς, τέσσερις θεωρήσεις εισόδου, είκοσι δύο ελληνικές άδειες οδήγησης και χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες μετά το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε σε ανακριτή. Ωστόσο, η έρευνα του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής δεν σταματά εδώ, καθώς η περίπτωση των πλαστών αδειών οδήγησης είναι σοβαρή και σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών αναζητούνται οι οδηγοί που αγόρασαν από το κύκλωμα πλαστά διπλώματα.
εσπρεσσο

No comments: