Wednesday, January 6, 2010

Συνεληφθησαν 3 αλλοδαποι για κλοπη


Συνελήφθησαν οι τρείς από τους τέσσερις αλλοδαπούς που την πρωτοχρονιά αφαίρεσαν από αποθήκη σπιτιού στο Πυργί της Χίου 200 κιλά καθαρισμένης μαστίχας. Η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού έφτασε κοντά στα ίχνη των αλλοδαπών αφού χθες το πρωί επιχείρησαν να πουλήσουν ορισμένη από την κλεμμένη ποσότητα στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών και στη συνέχεια σε καταστήματα της παραλίας.
Πηγή: tvpatrida.gr

Θυμιζουμε την ειδηση:
Τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς αφαίρεσαν από οικία στο Πυργί της Χίου άγνωστοι, όταν περίπου στη μία τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου διέρρηξαν την διώροφη κατοικία του δασκάλου του χωριού, Στέφανου Κλεισσά, και έκλεψαν τα 280 κιλά καθαρής μαστίχας που υπήρχαν σε αποθηκευτικό χώρο.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι, ενώ το σπίτι βρίσκεται σε κεντρικό σημείου του μεσαιωνικού οικισμού, οι διαρρήκτες άνοιξαν την πόρτα της διώροφης οικείας με το κλειδί, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, γεγονός που κάνει τις αστυνομικές αρχές να πιστεύουν ότι πρόκειται για γνώριμους της οικογένειας.
Την ώρα της κλοπής, στο σπίτι βρισκόταν μόνο ο πεθερός του Στ. Κλεισσά, Κωνσταντίνος Γιαννακής, ο οποίος κοιμόταν με την γυναίκα του στον πρώτο όροφο, και δεν κατάλαβε το παραμικρό. Έκπληκτος, το επόμενο πρωί, ο 78χρονος κ. Γιαννακής συνειδητοποίησε ότι οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς, που με μόχθο και ιδρώτα συγκέντρωσε και αποτελούσαν σημαντικό βοήθημα για εκείνον και την οικογένειά του, είχαν κάνει «φτερά».
Αν υπολογίσει κανείς ότι το ένα κιλό καθαρής μαστίχας πωλείται προς 135 ευρώ, τότε μιλάμε για μία κλοπή που ξεπερνάει τις 37.800 ευρώ, χρήματα τα οποία θα εισέπρατταν στις 9 Ιανουαρίου, ημερομηνία που παραδίδεται η μαστίχα στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Πηγή: tvpatrida.gr/

No comments: