Monday, December 19, 2011

Ερημώνει το κέντρο απο τις αναδουλειές και την επέλαση των αλλοδαπών λαθραίων υπανθρώπων.

Αφού με το παραεμπόριο χτύπησαν το μεροκάματο του κάθε καταστηματάρχη, έδιωξαν όσους άντεχαν με ληστείες κλοπές και δολοφονίες. Κανονικός εποικισμός στύλ ισραήλ. Τώρα όποιος περνάει απο εκεί νομίζει οτι βρίσκεται σε προάστειο της...Καμπούλ!

Ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας έχει πεθάνει

Η οικονομική κρίση έχει μπει για τα βαθιά στο πετσί μας και ένας από τους πρώτους κλάδους που χτυπήθηκαν από αυτήν είναι οι έμποροι των καταστημάτων.

Μήνα με το μήνα είδαν την κίνηση στα καταστήματα τους να ελαττώνεται σε σημείο που η βιωσιμότητα της επιχείρησης να μην είναι πια δυνατή.

Τα καταστήματα κλείνουν κατά δεκάδες ενώ ακόμα και οι πλέον εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας έχουν κυριολεκτικά ερημώσει με τα μαγαζιά να είναι άδεια επί μήνες με το σκηνικό να θυμίζει πόλεις φαντάσματα.

Θύμα της οικονομικής κρίσης είναι και ένας από τους άλλοτε εμπορικότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, η Αγίου Μελετίου.

Τα καταστήματα που έκλεισαν πολλαπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα να είναι δεκάδες πλέον οι κλειστές επιχειρήσεις σε όλο το μήκος του δρόμου ενώ τα ανοιχτά είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Όπως μας αποκάλυψαν ιδιοκτήτες και υπάλληλοι των καταστημάτων, η κίνηση τους τελευταίους μήνες έχει πέσει δραματικά. Πλέον δεν ελπίζουν ούτε σε περίοδο εορτών αλλά ούτε και σε εκπτώσεις.

Στην ερώτηση μας τι φταίει γι αυτή την κατάσταση οι καταστηματάρχες δεν στάθηκαν μόνο στην οικονομική κρίση. Η εγκληματικότητα έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην απομόνωση του δρόμου από την πελατειακή κίνηση. Με το που πέφτει το σκοτάδι σχεδόν κανείς δεν τολμάει να περάσει μόνος του από τη γειτονιά.

Τα μάτια των εμπόρων έχουν δει πολλά. Αλλοδαποί βγάζουν πιστόλια, γυναίκες φωνάζουν για ληστές και η αστυνομία τρέχει πάνω κάτω προσπαθώντας να επιβάλλει την τάξη.

Σε αυτό το σύγχρονο φαρ ουεστ της Αθήνας το μέλλον των επιχειρήσεων, όπως μας είπαν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες της οδού Αγίου Μελετίου, είναι δυσοίωνο.


Ίσως η αρχή του 2012 να βρει ακόμα λιγότερα μαγαζιά ανοιχτά…












No comments: