Saturday, December 10, 2011

Συνελήφθη Αφγανός που μετέφερε παράνομους μετανάστες

Αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη του κυκλώματος

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσαν ένας Αφγανός, μέλος κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών καθώς και 26 λαθρομετανάστες, τους οποίους μετέφερε με ένα όχημα τύπου βαν.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη τους έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών εντόπισαν το βανάκι, με το οποίο ο δράστης σκόπευε να μεταφέρει τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παραλιακή περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί να τους προωθήσει στην Ιταλία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, το όχημα ακινητοποιήθηκε στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο, μέσα στο Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι έξι αλλοδαποί μετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά οφέλη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
NEWSBEAST.GR

No comments: