Wednesday, December 14, 2011

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ!!!!

Του Γιάννη Δαραβίγκα

Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκα  στο Ζάππειο για να επισκεφθώ την έκθεση βιβλίου που εφιλοξενείτο στους χώρους του. Λίγο πριν από την είσοδο, με πλησίασαν δύο άνδρες της τροχαίας, με χαιρέτησαν και μου έδειξαν καμιά δεκαριά προκηρύξεις που μόλις είχαν μαζέψει από το πεζοδρόμιο.  Πήρα μία από τις προκηρύξεις στα χέρια μου, διάβασα το περιεχόμενό της και την αρχική έκπληξή μου, διεδέχθη η οργή.
Η προπαγάνδα στην πλέον ευτελή μορφή της, που όταν μάλιστα απουσιάζουν έστω και ψεύτικα επιχειρήματα, μετατρέπεται σε πρωτόγονο υβρεολόγιο.
Αποφάσισαν λοιπόν κάποιοι, να σκορπίσουν στους δρόμους των Αθηνών προκηρύξεις  με δήθεν αλυτρωτικά μηνύματα. Η θρασύτητα των εμπνευστών-δημιουργών των προκηρύξεων αυτών,  φθάνει στο σημείο να προτρέπει «Κλωτσήστε την Ελλάδα».
Η Χάγη
Η κίνηση αυτή της προπαγάνδας των σκοπιανών, έγινε τις παραμονές της εκδόσεως της αποφάσεως του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σε μια προσπάθεια,  αφ΄ ενός  να κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων, αφ΄ ετέρου να προετοιμάσουν την δική τους κοινή γνώμη για την απόφαση η οποία, όπως είχε γίνει γνωστό, δεν έκανε δεκτές της αιτιάσεις της σκοπιανής κυβερνήσεως. Στο μόνο σημείο που το δικαστήριο δέχθηκε ότι η Ελλάς βρίσκεται εν αδίκω, αφορούσε την ένσταση που υπεβλήθη, από την Ελληνική κυβέρνηση το 2008, στο Βουκουρέστι, για την μη ένταξη της πΓΔΜ,  στο ΝΑΤΟ, όσο το θέμα της ονομασίας βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Όμως και σε αυτό ακόμη το θέμα, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει στην Ελλάδα να προβάλλει  εκ νέου αντιρρήσεις, όταν και όπου το επιθυμεί.
Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα βρίσκεται και το ανακοινωθέν της    υπουργικής συνόδου  του ΝΑΤΟ, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στις Βρυξέλλες. 
Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές,  αυτό που επιτεύχθηκε στην υπουργική σύνοδο, είναι να καταστεί σαφές ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Σκοπιανό δεν μεταβάλει τη θέση της συμμαχίας και την απόφαση του Βουκουρεστίου, το 2008. Δηλαδή ότι χωρίς επίλυση της εκκρεμότητας για την ονομασία δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Ματαιοπονούν κατά συνέπεια οι σκοπιανοί, και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους. Όσες προκλήσεις και να κάνουν, με όσες κατάπτυστες, ψευδείς και υβριστικές προκηρύξεις και να γεμίζουν τους δρόμους όχι μόνο των Αθηνών, αλλά και πόλεων κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιβεβαιώνουν τους ρυπαρούς σκοπούς τους και με την οικολογική ρύπανση.
Σε ότι αφορά τώρα το «αστυνομικό» μέρος της ρίψεως των προκηρύξεων, οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας ερευνούν την υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  εξετάζεται η εμπλοκή ενός αυτοκινήτου μάρκας Daihatsu, σκούρου πρασίνου χρώματος, στην μεταφορά και ρίψη των  προκηρύξεων.


3 comments:

Anonymous said...

κρρρρρρρρρρρΤρίζουν τα κόκκαλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Anonymous said...

κρρρρρρρρρρρΤρίζουν τα κόκκαλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Anonymous said...

κρρρρρρρρρρρΤρίζουν τα κόκκαλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου